čtvrtek 22. ledna 2015

Láska přichází nečekaně...




Píše se rok 1986 a Eleanor se vrací ke své rodině. Patří do ní její matka, sestra a 3 bráškové. Kvůli máminu příteli Richiemu byla Eleanor nucena odejít a rok bydlet u známých. Nemůže ho prostě vystát. Stesk po sourozencích byl mnohem silnější, než nenávist k otčímovi, a tak se Eleanor vrátila domů.
 
V novém domě už nemá svůj pokoj, koupelna nemá dveře a většinu jejích věcí vyhodili. Jestli chce ale zůstat, musí se přizpůsobit. Krabice od ananasů se stala tajným úkrytem pro těch pár věcí, které jí matka zachránila. Naštěstí si jí Richie moc nevšímá a ona se snaží, aby s ním nemusela mluvit.

Eleanor má zrzavé kudrnaté vlasy, obličej zdobí spousta drobných pih a ano, je trochu při těle. Obléká se jako kluk a uvědomuje si, že není krásná. V minulé škole si par přátel našla, teď bude muset hledat nové. Nebude to jednoduché, je jí jasné, že si z ní budou spolužáci dělat legraci.

Ve školním autobuse nikdo nechce, aby se posadila vedle. Až na malého tmavovlasého hocha, který svou tašku oddělá a ona se může posadit. Nebaví se spolu a každý si hledí svého. Ani jeden netuší co se mezi nimi ještě odehraje...

Rainbow Rowell
Reinbow se narodila v roce 1973. Se svým manželem a 2 syny žije v Nebrasce. Na svém kontě má už 6 knih, ovšem pouze Fangirl a Eleanor a Park jsou přeloženy do češtiny. V angličtině si můžeme přečíst Attach ments, Lanline, Carry on nebo My true love gave to me.

Počet stran: 335
Nakladatelství: YOLI

Rok vydání: 2014

Hodnocení:
Jedná se o oddechový příběh o tom, jak k sobě našli cestu dva úplně odlišní lidé. Skvélá četba na prázdniny pro všechny generace. Přelouskala sem ji opravdu rychle a ještě mě čeká Fangirl, tak doufám, že bude aspoň tak dobrá, jako Eleanor a Park.
Líbí se mi taky obálak, která je jednoduchá a prozradí nám, jak si autorka představovala hlavní hrdiny. Bylo by fajn, kdyby byl někdy podle této knihy natočený film.


85%





. 




Žádné komentáře:

Okomentovat